6. oktober 2020

Hjælp os med at indsamle nutidens københavnsk!

Citizen Science

Skoletjenesten på Københavns Museum arbejder aktuelt med at inddrage skoler og skoleelever i forbindelse med projektet Lyden af Hovedstaden.

Med Citizen Science kan børn og voksne inddrages i forskningsprojekter, og formålet med inddragelsen er at skabe dialog mellem forskere og borgere samt give forskere adgang til mere data til deres forskningsprojekter. Dialogen mellem forsker og lægmand styrker vores oplevelse af forskningens relevans og giver et bredere kendskab til hvordan forskere arbejder.  

Vær med til at indsamle nutidens københavnsk med dine elever

Vi er i projektet Lyden af hovedstaden i fuld gang med at indsamle data til forskning i slang og sprog på sociale medier i nutidens København. Vi har brug for meget mere data og inviterer derfor elever fra byens udskoling til at bidrage!

Eleverne vil under vores vejledning indtage rollen som forskningsassistenter der skal "ud i felten". Sammen med eleverne, som er eksperter på lige netop unges sprog, kan vi indsamle en stor mængde data til brug for forskerne på Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab på Københavns Universitet. 

Ved at deltage vil eleverne få indsigt i og viden om sprogs betydning, de vil blive en del af en forskningsproces, og deres indsamlede resultater vil få betydning for såvel forskning som for en udstilling der bl.a. skal formidle projektresultater i 2023 på Københavns Museum.  

Der er mange måder at bidrage på

Deltagende klasser vil kunne gennemføre dataindsamlingen digitalt og på afstand og ved at bruge ganske få timer, eller ved at få besøg i klassen af medarbejdere fra Københavns Universitet og Københavns Museum som sætter rammerne for dataindsamlingen.